Brief aan de Belastingdienst

Geachte Mevr. Smalen,

Ik heb de gevraagde declaratieoverzichten van 2014 en 2015 opgevraagd, hier treft u ze in de envelop.

Ik hoop dat dit ook genoeg bewijs is voor mijn eerder in kaart gebrachte reiskostenvergoeding. Ik zal als ik weer energie heb verder gaan met het bellen van de betreffende specialisten voor de afsprakenkaarten.

Ook hoop ik op een beetje een humane zienswijze vanuit de Belastingdienst. Moet ik werkelijk dat hele bedrag terugbetalen omdat ik een corrupte boekhouder had? Ik was 26 toen ik bij die man kwam, ik wist helemaal niets van boekhouden en de Belastingdienst, ik heb hem blind vertrouwd. Mijn hele familie ging naar die vent toe. Ik heb daarvoor nooit een andere boekhouder gehad en had dus geen referentiemateriaal waaruit in kon opmaken dat zijn werkwijze dubieus was. Ik heb vermoedelijk dyscalculie en vertrouw het altijd maar een beetje als er iets met cijfers is. Pas later ging ik inzien wat boekhouden werkelijk inhoudt en dat je bewijsstukken van alles moet bewaren.

Zoals eerder vermeld (in het telefoongesprek) kan ik dan misschien niet alle kosten bewijzen, maar heb ik wel degelijk veel kosten gemaakt. Ziek zijn is duur. De jaren waarvan u bewijsstukken vraagt zijn moeilijk om naar te kijken voor mij, omdat ik toen voor het eerst uit het dagelijks leven klapte door mentale problemen en opeens met allemaal enge zorgkosten en instanties zat. Helaas is dat na allerlei pogingen dat op te lossen nog steeds het geval. Recentelijk ben ik mijn bedrijf er door kwijt, mijn huis binnenkort en straks ook nog mijn spaargeld. Ik had me juist volgend jaar willen beroepen op dat spaargeld om mij uitgebreider te verzekeren om bij een vrijgevestigd psycholoog te gaan. Goede zorg is namelijk niet meer vanzelfsprekend als je geen geld hebt.

Nu ja, dat was mijn pleidooi. Ik stuur de afsprakenkaarten zodra dat kan. Mocht de zaak al gesloten zijn dan is dat via een bezwaar en zo niet dan z.s.m. Ik ga er vanuit dat deze informatie u nog op tijd bereikt.

Met Vriendelijke Groet,

Iemand die hier kapot aan gaat. (Maar dat heb ik er niet bij gezet.)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.